Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Κουβέλης κατά Τσίπρα από το βήμα του Συνεδρίου

.nooz.gr
Για "αδιέξοδα" και "ζητούμενο αξιοπιστίας" του κόμματος μίλησε στο 6ο συνέδριο του Συνασπισμού ο βουλευτής και μέλος των "Ανανεωτικών" Φ. Κουβέλης, ο οποίος καταφέρθηκε κατά συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη στάση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουβέλης έκανε αναδρομή, από την εποχή των δημοσκοπικών ποσοστών που αναδείκνυαν το κόμμα τρίτη δύναμη ως την σημερινή πτώση δημοφιλίας, μένοντας στο "Δεκέμβρη" και τα τραγικά γεγονότα της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

"Σοβαρές παραλείψεις και λάθη του κόμματος επέτρεψαν τη συκοφάντησή του και το κατέγραψαν με αρνητικό τρόπο στην κοινωνία. Υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό. Δεν θέλω να πω αυτή την ώρα τίποτα άλλο γι’ αυτήν την περίοδο. Ένα μόνο θα πω: συντρόφισσες και σύντροφοι, ο Δεκέμβρης μας στοίχισε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν συγκεκριμένο και σαφές στίγμα για τα κοινωνικά ζητήματα. Περιορίσθηκαν στον καταγγελτικό λόγο, χωρίς να προτάξουν συστηματικά διεκδικητικές - μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τα προβλήματα των πολιτών και της χώρας. Ο καταγγελτισμός (...) δεν είναι ικανός από μόνος του να συντελέσει στην αλλαγή των συσχετισμών. Δεν διαμορφώσαμε σχέση προγραμματικής εμπιστοσύνης με τους πολίτες" συμπλήρωσε.

Επίθεση σε Τσίπρα

"Υποστηρίζω την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επικαλούμαι τις γνωστές σε όλους εσωτερικές του αντιθέσεις και αντιπαλότητες. Δεν επικαλούμαι τις επιθέσεις που δέχθηκε και δέχεται ο ΣΥΝ από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμορφώνουν τη δική τους πορεία και με σχεδιασμό την πολιτική συρρίκνωση του ΣΥΝ. Αυτά, ενώ είναι γνωστά και βιωμένα, αποσιωπούνται, παραλείπονται, δεν αναφέρονται έστω και ελάχιστα στην εισήγηση του προέδρου" τόνισε.

"Υποστηρίζω την απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τις συνιστώσες του είχαμε και έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες διαμορφώνουν καθημερινά πεδίο στρέβλωσης και παραμόρφωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών του Συνασπισμού ως κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού, ως κόμματος του αριστερού ευρωπαϊσμού, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμισμού, της πολιτικής οικολογίας" συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε την ανάγκη μίας αριστεράς με προτάσεις και συμπλήρωσε: "Η εξέλιξη της κρίσης δεν είναι γνωστή. Θα δυναμώσουν οι δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής ή θα συμπιεστούν περισσότερο για την αναστήλωση του νεοφιλελευθερισμού; Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η έκβαση εξαρτάται και από τις ενέργειες, τους αγώνες, τις πρωτοβουλίες της Αριστεράς, τους συσχετισμούς δυνάμεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: