Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μεγάλο σκάνδαλο στο ΥΠΑΑΤ με τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ




"Μεγάλη κινητοποίηση έχει πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό από μεγάλο σώμα ιδιωτών Γεωτεχνικών, αλλά και Γεωτεχνικών – Γεωπονικών συλλόγων σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στην Αγρογή ΑΕ, αλλά το ΥΠΑΑΤ κωφεύει.

Την ίδια ώρα που η ίδια Υπουργός είχε πει δημόσια ότι είναι παράνομες οι προσλήψεις. Την ίδια ώρα τις συντηρεί με κόστος 8,5 εκατ ευρώ μηνιαίως.
Μάλιστα η Υπουργός κ Μπατζελή είχε πει.:



«οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν εξετάζονται ενδελεχώς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη νέα διοίκηση της εταιρείας».

Επίσης, η Υπουργός αναφέρει ότι «σε σχέση με το θέμα το οποίο θέσατε υπόψη μας, σας ενημερώνουμε ότι η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Ν.Π.Ι.Δ. (ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), που ανήκει κατά ποσοστό 100% στο Ελληνικό Δημόσιο και επιχορηγείται απ' αυτό, εμπίπτει στους φορείς του δημόσιου τομέα, κατά την έννοια και την οριοθέτηση του άρθρου 1 παρ. 6 του Ν. 1256/1982 όπως ολοκληρώθηκε αργότερα λειτουργεί, ως ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Τόσο η 04/08/09 υπουργική απόφαση, όσο και η 10/06/09, αμφότερες σχετικές με τον διορισμό προσωπικού από στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, περιήλθαν στην εταιρεία με μορφή «επιστολών» που δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις κανονιστικών πράξεων, ήτοι δεν φέρουν αριθμό πρωτοκόλλου καθώς και στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας που τις αποστέλλει και τις κοινοποιεί».

Έχουν περάσει σχεδόν 8-9 μήνες και το Υπουργείο αρνείται να δώσει απαντήσεις στις επιστολές των Γεωτεχνικών συγκαλύπτοντας τις παράνομες προσλήψεις του κ Χατζηγάκη.

Η υπόθεση φυσικά έχει καταγγελθεί και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης , στον Συνήγορο του πολίτη αλλά και από το κόμμα του ΛΑΟΣ και τον κ . Ροντούλη.

Μεγάλο σκάνδαλο στο ΥΠΑΑΤ καθώς όλα τα Τρίκαλα έχουν βουίξει για χρηματισμό εκ μέρους των 269 προσληφθέντων στην Αγρογή με χιλιάδες ευρώ ο καθένας προκειμένου να προσληφθούν.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα. Ποιος είναι πιο νόμιμος ή παράνομος;

Αυτός που διαπράττει το Αδίκημα ή αυτός που το συντηρεί, βλάπτοντας το Ελληνικό Δημόσιο καθημερινά με περισσότερα από 90 εκ ευρώ, όλους αυτούς τους μήνες;

Σας θυμίζουμε ότι οι προσλήψεις στην Αγρογή ΑΕ του ΥΠΑΑΤ έγιναν λίγο πριν τις εκλογές του 2009 με απλή αίτηση των υποψηφίων και χωρίς να αποδείξουν ποτέ τα προσόντα τους.

Ζητάμε εδώ και τώρα απαντήσεις από το ΥΠΑΑΤ και την κ Μπατζελή".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: