Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κυβέρνηση: ένα βήμα πίσω για την επιβολή του τριετούς παγώματος μισθών



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιβάλει το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις ισχυρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία, το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος....



Η κατάσταση αυτή, ειδικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, οδήγησε τον γραμματέα της Χρήστο Παπουτσή να επιχειρήσει να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, επιτιθέμενος με πρωτοφανή φρασεολογία κατά «αρρωστημένων» εγκεφάλων και «ανόητων» που διακινούν «αυτές τις αθλιότητες» και «αμφισβητούν ότι οι βουλευτές θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το μνημόνιο, το οποίο σεβόμαστε, το οποίο ήδη έχουμε υπογράψει. Από εκεί και πέρα εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει κοινωνικός διάλογος, σύγκλιση των κοινωνικών εταίρων, ώστε μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις να υπάρχει ένα αποτέλεσμα που θα βοηθά τους εργαζόμενους, την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4582331
Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: