Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Τρόμαξε με όσα συνάντησε σε εφορία!

»Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Έφοδο στη ΔΟΥ Κορίνθου, στην οδό Πατρών, έκανε χθες το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο επονομαζόμενος και Γκαλμπραίηθ. Τα καλά άρχισαν με το που πέρασε το κατώφλι της εισόδου της Εφορίας. Καθώς εισερχόταν στο κτίριο, δύο γυναίκες υπάλληλοι αποχωρούσαν πολύ βιαστικές. «Που πάνε τα κορίτσια», ρώτησε ο Γενικός, τον οποίο προφανώς δεν αναγνώρισαν τα «κορίτσια», τα οποία απάντησαν «και πολύ καθίσαμε».

Αφού αποχώρησαν τα «κορίτσια», ο κ. Γεωργακόπουλος επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της ΔΟΥ τον οποίο ρώτησε «πόσους ελεγκτές έχεις;» και η απάντηση που πήρε ήταν «περίπου δέκα». Απόρησε ο άνθρωπος, διότι σου λέει, είναι δυνατόν προϊστάμενος Εφορίας να μη ξέρει πόσους ελεγκτές έχει; Έδωσε, όμως, τόπο στην οργή και έθεσε άλλη ερώτηση. «Πόσους υπαλλήλους έχεις;». Ο προϊστάμενος γεμάτος υπερηφάνεια και θεωρώντας ότι παίρνει την εκδίκησή του, απάντησε ότι έχει εβδομήντα υπαλλήλους. «Ωραία», είπε ο Γεωργακόπουλος, «συγκέντρωσέ τους».

Μια ώρα μετά τον συναγερμό, ο προϊστάμενος κατόρθωσε να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από το 50% των υπαλλήλων, κάπου 40. «Οι άλλοι που είναι;» ρώτησε ο Γενικός και ο προϊστάμενος αναγκάσθηκε, με πόνο, να ομολογήσει ότι «την κοπάνησαν». Αποτελέσματα της συγκεκριμένης Εφορίας: έναντι του αρχικού στόχου εσόδων υπολειπόταν κατά 16,7 % και έναντι του αναθεωρημένου, κατά 25%, μόλις. Και πάλι καλά θα πει κάποιος. Τι περισσότερο μπορεί να κάνει μια Εφορία με μόλις 40 άτομα προσωπικό (αφού οι άλλοι 30 ήταν σε διαρκή κοπάνα, με την άδεια του προϊσταμένου τους;).

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: