Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ M.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ


Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Την πρώτη συνάντησή του με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του έχει το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης τα θέματα της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Ενδεικτική της εμπιστοσύνης απέναντι στο πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θεωρείται η αλλαγή σημαίας σε δύο εμπορικά πλοία τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, δύο πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας εντάχθηκαν στο ελληνικό νηολόγιο το τελευταίο 15θήμερο, δηλαδή από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις νέες αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντάχθηκε ο έλεγχος των ελληνικών εμπορικών πλοίων, ο έλεγχος των πλοίων με ξένη σημαία που καταπλέουν στα ελληνικά λιμάνια, η εποπτεία νηογνωμόνων, η πιστοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ποντοπόρος ναυτιλία όπως για παράδειγμα ζητήματα «πειρατείας» σε ελληνικά πλοία.

Επίσης περιλαμβάνονται τα θέματα σχετικά με την εργασία των ναυτικών, τις συνθήκες και τους όρους εργασίας τους, την απογραφή τους, την προστασία των ανέργων καθώς επίσης και την εποπτεία ζητημάτων σχετικά με την ασφάλισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: