Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

AYΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Με αυστηρότερη επίταξη των μεταφορέων αναμένεται να απαντήσει η κυβέρνηση στην απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι, εκτός από την ήδη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα επιτρέπει στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να...

εκτελούν και το έργο των δημοσίων εμπορευματικών μεταφορών, θα ισχύσει και δεύτερη, η οποία θα τροποποιεί προς το αυστηρότερο το πλαίσιο της επίταξης των μεταφορέων. Η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, που ενδεχομένως θα ψηφιστεί από τη Βουλή αύριο με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, θα προβλέπει ποινές κάθειρξης ακόμα και άνω των πέντε ετών όσων είναι επιταγμένοι αλλά δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Στη σύσκεψη, που έγινε υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευάγ. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δημ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Ήδη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει παρέλθει οριστικά. Με δεδομένη την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασ. Κορκίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: