Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ME ΔΥΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ


Με δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να απαντήσει, πιθανότατα εντός της ημέρας, η κυβέρνηση στην απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η στάση που θα τηρηθεί από τώρα και στο εξής αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των Γ.Ραγκούση, Γ.Παπακωνσταντίνου,...
Ευάγ.Βενιζέλου, Χρ.Παπουτσή, Μ.Χρυσοχοΐδη, Δημ.Ρέππα και Χ.Καστανίδη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την ήδη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα επιτρέπει στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να εκτελούν και το έργο των δημοσίων εμπορευματικών μεταφορών, προετοιμάζεται και δεύτερη, η οποία θα τροποποιεί προς το αυστηρότερο το πλαίσιο της επίταξης των μεταφορέων.
Η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, που ενδεχομένως θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, θα προβλέπει ποινές κάθειρξης ακόμα και άνω των πέντε ετών όσων είναι επιταγμένοι αλλά δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών.
Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει παρέλθει οριστικά. Με δεδομένη την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασ.Κορκίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ.Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε: «Μας απογοητεύει και μας προβληματίζει η απόφαση. Ζητήσαμε μια εβδομάδα ανακωχή για να αδειάσουν τα λιμάνια από τα κοντέινερ και να πάνε εμπορεύματα στα νησιά. Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι εσωτερικό συνδικαλιστικό των μεταφορέων και αποφασίσει μια επιτροπή αγώνα. Διάλεξαν έναν μοναχικό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: