Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε έπειτα από τεταμένη συζήτηση στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2011

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς στη Βουλή

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ψήφισαν 298 βουλευτές, αφού απουσίαζαν οι Κ.Χατζηδάκης και Τσαμπίκα Ιατρίδη που έστειλαν επιστολές ότι καταψηφίζουν, αλλά δεν προσμετρώνται σύμφωνα με τον κανονισμό.

Ναι σε όλα για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ψήφισαν 156, ενώ τον καταψήφισαν 142. Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενέκριναν 239 έναντι 58.

Πρώτη ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου λόγω του ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμονύσης.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστου, ο πλέον «φρέσκος» από τους πράσινους διαγραφέντες, ψήφισε όχι σε όλα, όπως και οι «πρώτοι διδάξαντες» Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου.

Ο Κ.Αϊβαλιώτης αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, δεν ήταν στην αίθουσα ούτε στην πρώτη ούτε στην δεύτερη ανάγνωση του ονόματός του και πρόλαβε την... ύστατη στιγμή.

Οχι σε όλα ψήφισαν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο Προκ.Παυλόπουλος αν και συνταγματολόγος αποδείχθηκε «κακός μαθητής» καθώς νωρίς-νωρίς στη διαδικασία δέχθηκε τις επικρίσεις του προεδρείου για την υψηλόφωνη συζήτησή του με άλλους βουλευτές, που εμπόδιζε τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: