Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βολές και κριτική...













Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς κατηγορώντας τον ότι δεν μπορεί κανένας πρωθυπουργός να καρατομεί βουλευτές, μόλις...τελειώνουν τις ομιλίες τους, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το προνόμιο το έχει μόνον ο λαός προς τον οποίο λογοδοτούν όλοι.

Ο βουλευτής μίλησε για γενικευμένο κλίμα απαισιοδοξίας και απογοήτευσης, αλλά και λοιδορίας από ξένους και γηγενείς:

"Η πατρίδα μπορεί να πωλείται σε αισχροκερδείς πολυεθνικές, αλλά αυτός ο λαός μένει όρθιος. Αυτή η πατρίδα πρέπει μήπως γονατισμένη να υποταχθεί στους επικυρίαρχους του χρήματος; Αναμφίβολα όχι"

Θεώρησε ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός είναι ο χειρότερος, αντικοινωνικότερος και αντιλαϊκότερος και ζήτησε από όλους να στείλουν μήνυμα ότι εδώ δεν είναι Wall Street αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο και οι πολίτες όχι μετοχές.

Είμαι έτοιμος να ψηφίσω εναλλακτικές πολιτικές, αλλά όχι λογικές μονοδρόμου και λογιστικές αντιλήψεις, για αυτό και καταψηφίζω αυτόν τον προϋπολογισμό, υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος.

Κατά τον ομιλητή το πρόβλημα της κρίσης είναι πρόβλημα ευρωζώνης και των βαθιών της ανισορροπιών, ενώ αυτό που επικαθορίζει τον παρόντα προϋπολογισμό είναι η λογική του μνημονίου.

Το χειρότερο για τη λογική του μονοδρόμου, είναι ότι μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε εναλλακτικές πολιτικές, είπε ο κ. Παπαχρήστος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν τα μέτρα, ούτε όμως και η εσωτερική υποτίμηση γιατί η χώρα κινδυνεύει να μπει σε μία εσωστρεφή πορεία προς τα κάτω.

Λίγο νωρίτερα με κριτική διάθεση έναντι του προϋπολογισμού εμφανίσθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης που είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ότι στους δεκατέσσερις μήνες που είναι βουλευτής πολλές φορές σκέφθηκε και προβληματίσθηκε να παραμείνει ή να παραιτηθεί από το αξίωμά του, όμως οι όποιες ιδεολογικές του αναστολές ανατράπηκαν μπροστά στον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης...
news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: