Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

”Θα ψηφίζω πάντα υπερ των εναλλακτικών οικονομικών πολιτικών, δεν θα ψηφίζω όμως ΠΟΤΕ την λογική των ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ”


«Να επαναδιαπραγματευθείτε το μνημόνιο»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxCgOdYZNowhfyO4eCnu-Ag6hObskCCYN2uZQQTbhfeSq2BIagYDnPu9xq0CpMzVu847eHFt_LfaoafM8XVux8OxJFhBb8zDyRhHdZ6-TSfwSK2rsi2-Wup4c_wRMBNUJpwh3kg1G7UHjv/s1600/947e7be944e00c16d47d2e18ce47d839.jpgΚαταψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Βαγγέλης Παπαχρήστος.
«Θέλω να πω στην κυβέρνηση ότι οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου. Μην το φοβηθείτε, όλα αλλάζουν στην Ευρώπη, αφορμές και ευκαιρίες υπάρχουν», δήλωσε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος και ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δια της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό.
Στην πορεία της ομιλίας του ο προσφάτως διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής έδειξε σε πολλά σημεία διατεθειμένος να ρίξει γέφυρες στην κυβέρνηση.
«Σήμερα δεν μιλάμε πια για το ελληνικό πρόβλημα αλλά για την κρίση της Ευρωζώνης», είπε σε κάποια στιγμή, αλλά αμέσως μετά τόνισε: «Δεν πιστεύω σε μονόδρομους, η Βουλή πρέπει να απαλλαγεί από αυτή τη λογική γιατί μετατρέπεται σε αυτοτροφοδοτούμενη προφητεία».
Λίγο αργότερα επέσεισε τον κίνδυνο για μια «αυτοτροφοδοτούμενη πορεία προς τα κάτω, που γίνεται με τα μέτρα που παίρνονται» και κατόπιν δήλωσε: «Αγαπητοί σύντροφοι, κι απευθύνομαι στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κι άλλες πολιτικές. Το κυριότερο είναι η ανάπτυξη, που να μπορεί να είναι εξωστρεφής».
Κλείνοντας, ο κ. Παπαχρήστος διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει εναλλακτικές πολιτικές της κυβέρνησης, όχι όμως και όσες κινούνται στη λογική του μονόδρομου.
http://vathiprasino.blogspot.com/2010/12/blog-post_639.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: