Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πάγκαλος: Το πρόβλημα είναι το Δημόσιο

Μια ιστορημένη όσο και αιχμηρή ομιλία κατέθεσε στη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Πάγκαλος: Το πρόβλημα είναι το Δημόσιο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέθεσε στοιχεία (αντλημένα από άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή) με τα οποία αντέταξε στην κριτική όσων απαξιώνουν πλήρως την μεταπολιτευτική πορεία της Ελλάδας, νούμερα και δεδομένα που πιστοποιούν την πρόοδο του βιοτικού επιπέδου και του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων στα 36 χρόνια που διέρρευσαν από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Εντοπίζοντας την κακοδαιμονία του ελληνικού προβλήματος, ο κ. Πάγκαλος ήταν ξεκάθαρος.

Αφενός επειδή περιέγραψε ως ρίζα του κακού το «άθλιο», όπως δικαίως το χαρακτήρισε, πελατειακό σύστημα που αναπτύχθηκε γύρω από το σταυρό προτίμησης, την επικείμενη κατάργηση του οποίου επικρότησε.

Και αφετέρου, επειδή δεν έκρυψε και πάλι την άποψή του ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας εστιάζεται στον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα της.

«Μια χαρά είναι η Ελλάδα», είπε σε μια αποστροφή του δεκάλεπτου λόγου του για να προσθέσει: «Και πλούτο έχει και επιχειρηματίες και σκληρά εργαζόμενο λαό στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα είναι πως ο δημόσιος τομέας θα καταναλώνει αυτά που έχει και όχι αυτά που δεν έχει. Αυτή είναι η τεράστια προσπάθεια που επιχειρούμε να φέρουμε σε πέρας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: