Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μας κουνάει το δάχτυλο, θα δει... πέντε λένε οι οδηγοί λεωφορείων

Στάσεις εργασίας το πρωί της Τετάρτης και μετά τις 22।00 το βράδυ στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων σε ΕΘΕΛ και ΟΑΣΑ απάντησε στο μήνυμα Ρέππα χρησιμοποιώντας παλαιότερη δήλωσή του

Ανοιξε και πάλι ο χορός των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας, με ηπιότερες μορφές σε σχέση με τις απεργίες που προκάλεσαν έμφραγμα στους δρόμους και το εμπόριο την εβδομάδα που πέρασε.

Μας κουνάει το δάχτυλο, θα δει... πέντε λένε οι οδηγοί λεωφορείων

Την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ το τραμ θα ακινητοποιηθεί από τα μεσάνυχτα έως τις 2 το πρωί της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία για την Πρωτοχρονιά, ενώ συζητιούνται προτάσεις για 24ωρες απεργίες στις 5 και 10 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στα λεωφορεία έχουν αποφασιστεί στάσεις εργασίας για τις 3, τις 5 και 10 Ιανουαρίου.

Απάντησαν στο Ρέππα με δικές του δηλώσεις

Αυστηρή προειδοποίηση στους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απηύθυνε χθες ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις, έκανε λόγο για «κλαδικά και συντεχνιακά συμφέροντα, τα οποία πρέπει να υπαχθούν στα συνολικά».

Εθεσε μάλιστα τους εργαζομένους προ των ευθυνών τους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και σημειώνοντας με νόημα πως «πρέπει όλοι να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευθύνη. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να νομοθετεί και οι νόμοι της πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Η κοινωνία έχει συμφέροντα, τα οποία είναι ευρύτερα από τα συμφέροντα μιας ομάδας εργαζομένων, ενός κλάδου» τόνισε, υπονοώντας ότι οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις θέτουν σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος των εργαζόμενων σε ΕΘΕΛ και ΟΑΣΑ Ν.Κολουμπαρίτσης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ θύμισε στον υπουργό παλαιότερη δήλωσή του στην οποία επεσήμαινε ότι «όποιος κουνάει το δάκτυλο στους εργαζόμενους, τον δείχνουν με τα πέντε δάκτυλα».

«Παίζουν με τη φωτιά, την εργασία και τους μισθούς μας οι κυβερνώντες. Οι εργαζόμενοι προσπαθούμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας» τόνισε ο συνδικαλιστής, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να ζούμε ούτε με δάνεια ούτε με επιχορηγήσεις. Δεν μπορεί να έρχεται το υπουργείο να λεει αυξάνω το εισιτήριο κατά 50%, μειώνω οριζόντια τους μισθούς, καταργώ συλλογικές συμβάσεις».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: