Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τη δημιουργία υπερ-ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής παρουσιάζει η Άννα Διαμαντοπούλου

Στο τελευταίο Υπουργικό της χρονιάς

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τη δημιουργία νέου «υπέρ-Οργανισμού» για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της εκπαίδευσης παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Πρόκειται για το νέο Εθνικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο θα προκύψει από την ενσωμάτωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, τον Οργανισμό Επιμόρφωσης και το Ινστιτούτο Ομογένειας και Διαπολιτιστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το «Βήμα online».

Στόχος της υπουργού Παιδείας είναι τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου να έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ υπολογίζεται ότι από την ενοποίηση των τεσσάρων φορέων και τη «μετακόμισή» τους στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι θα εξοικονομηθούν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ακόμη καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και οι αρμοδιότητες και το προσωπικό του περνούν επίσης στο υπουργείο Παιδείας.

Με τις μεταβατικές διατάξεις του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται τα θέματα της περιουσίας του ΟΕΔΒ και της μεταφοράς του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού του σε θέσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου, της υπηρεσίας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή άλλων, καθώς και σε εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, ενώ διασφαλίζεται η συνέχιση της τρέχουσας παραγωγικής εκδοτικής διαδικασίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: