Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πολυπρόσωπο το νέο ηγετικό σχήμα του κ. Σαμαρά

Ο κ. Μιχελάκης εκπρόσωπος της ΝΔ


http://img.protothema.gr/245E5A4F72B48058006BC0EAD4E69E7A.jpg
«Το κόμμα είμαι εγώ» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς με τον ανασχηματισμό της «σκιώδους κυβέρνησης» που έκανε τη Δευτέρα, έπειτα από κυοφορία πολλών εβδομάδων.

Ο κ. Σαμαράς αντικατέστησε τον εκπρόσωπο Τύπου, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, και έδωσε θέσεις τομεαρχών σε μία σειρά βουλευτές που ήταν επίφοβοι για αποχώρηση από τη ΝΔ και προσχώρηση στο κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ανασυγκρότηση των κομματικών οργάνων με περίπου 100 άτομα σε θέσεις επικεφαλής τομέων και γραμματειών του κόμματος. Από τους περίπου 90 βουλευτές που διαθέτει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, οι 65 εντάχθηκαν στο ευρύτατο ηγετικό σχήμα, στο οποίο όμως δεν ξεχωρίζουν πρόσωπα ή στενή ηγετική ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιόρισε τις αρμοδιότητες του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ διόρισε τομεάρχη Εξωτερικών τον μέχρι τώρα εκπρόσωπο του κόμματος. Επέλεξε ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος -τον κ. Γιάννη Μιχελάκη, μέχρι τώρα διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»-, που να μπορεί να ταυτιστεί μαζί του και να εμφανίζεται porte parole.

Καθώς στο πολυπρόσωπο σχήμα του κ. Σαμαρά δεν ξεχωρίζει κανείς, μένει στο προσεχές διάστημα να αναδειχθούν από την καθημερινή πρακτική και από τη συμμετοχή στον «πρωινό καφέ» τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ηγετικό επιτελείο του κόμματος.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς θέλησε να δείξει ότι, εκτός από ομάδα μάχης για τις εκλογές -τις οποίες θεωρεί ότι μπορεί να γίνουν μέσα στο 2011- διαθέτει και πολλές επιλογές για τη μελλοντική του κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διατήρησε τους δύο αντιπροέδρους με ευρύτερες αρμοδιότητες, αλλά χωρίς συγκεκριμένους τομείς. Διατήρησε μία σειρά βουλευτές στο σχήμα, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομέα Περιβάλλοντος, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στον τομέα Ανάπτυξης, ο κ. Χρήστος Ζώης στον τομέα Εσωτερικών, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στον τομέα Τουρισμού, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στον τομέα Ναυτιλίας.

Διατήρησε στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ενώ μετέθεσε τον έτερο εκπρόσωπο κ. Κώστα Τζαβάρα στη θέση του τομεάρχη Δικαιοσύνης και στη θέση του έβαλε τον μέχρι τώρα τομέαρχη κ. Νίκο Δένδια.

Με σκοπό να περιορίσει τις ενδεχόμενες διαρροές προς την κα. Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς εμπιστεύθηκε θέσεις τομεαρχών σε μία σειρά βουλευτές που συνομιλούν μαζί της.

Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου ανέλαβε επικεφαλής του τομέα Μέσων Ενημέρωσης, ο άλλοτε υπαρχηγός της κας. Μπακογιάννη Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέλαβε τον τομέα Παιδείας, ο κ. Κώστας Καραγκούνης διορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, οι κ.κ. Θανάσης Γιαννόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέλαβαν τομεάρχης και αναπληρωτής, αντίστοιχα, του τομέα Υγείας, καθότι γιατροί και οι δύο.

Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέλαβε τον τομέα Μεταφορών και ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης τον τομέα Αθλητισμού, ενώ ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναπληρωτής στον τομέα Εμπορίου και ο κ. Σπύρος Γαληνός αναπληρωτής στον τομέα Περιφερειακής Πολιτικής. Στο ευρύ ηγετικό σχήμα εντάχθηκε και ο κ. Μαργαρίτης Τζήμας ως τομεάρχης Άμυνας και ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ως τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην επικοινωνία παρέμεινε αναπληρώτρια η κυρία Βασιλική Τζότζολα και ορίστηκε αναπληρωτής ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, ενώ επίσης παραμένει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος ο εκ των στενών συνεργατών του προέδρου κ. Γιώργος Μουρούτης.

Στο επιτελείο του προέδρου παραμένουν ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι δύο σύμβουλοι, κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιώργος Χαρβαλιάς. Τον τομέα Οικονομίας τον κρατά ο κ. Σαμαράς -για να δείξει τη σημασία που αποδίδει- με αναπληρωτές τους κ.κ. Σταϊκούρα, Μηταράκη και Βρούτση.

Στον ίδιο τομέα ενέταξε και ανθρώπους από την αγορά -τους κ.κ. Παναγή Καρέλα, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Κασσιμάτη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Επιμελητηρίων και τον κ. Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Στη δήλωση, με την οποία συνόδευσε τις οργανωτικές αλλαγές, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι για πρώτη φορά κόμμα που προέρχεται από τόσο βαρυά ήττα μηδενίζει την διαφορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και προσθέτει ότι «δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Υπηρετώ αντίθετα τη λογική των αναγκαίων ανατροπών».

Αναφέρει ακόμη ότι προχώρησε στις αλλαγές με «με στόχο, ακόμα καλύτερη αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις και χωρίς προοπτική, σε μια εποχή πρωτοφανούς κρίσης, που ταλαιπωρεί τον κάθε Έλληνα. Αλλά προχωρώ στις αλλαγές αυτές και με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και συνεργάτες».

Όλα να πρόσωπα του νέου ηγετικού σχήματος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: