Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Διώξεις κατά 150 ατόμων για τα επεισόδια στο Λονδίνο στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης

Από τους 201 προσαχθέντες

Ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν κατά τραπεζών και καταστημάτων
Ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν κατά τραπεζών και καταστημάτων (Φωτογραφία: Reuters )
Λονδίνο
Μετά την πορεία των 250.000 ατόμων και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Λονδίνο, οι βρετανικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για καταπάτηση ξένης περιουσίας σε 138 από τους διαδηλωτές που προσήχθησαν, ενώ έντεκα άτομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρότερες κατηγορίες, όπως επίθεση, εγκληματικές βλάβες, διατάραξη της κοινής τάξης και απειλή με όπλο. Όλοι αφέθηκαν με εγγύηση και αναμένουν να δικαστούν.

Η πορεία των Βρετανών κατά των περικοπών, της αύξησης της φορολογίας και των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων πήρε βίαιη τροπή, όταν άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία άρχισαν να σπάνε βιτρίνες τραπεζών και καταστημάτων, να ανάβουν φωτιές και να γράφουν συνθήματα στους τοίχους, ενώ εισέβαλαν στο πολυτελές πολυκατάστημα «Fortnum and Mason».Η αστυνομία δήλωσε ότι τουλάχιστον 84 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 31 αστυνομικών, και 201 άτομα προσήχθησαν μετά τις συμπλοκές με τις αρχές. Υπολογίζεται ότι η διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη στο Λονδίνο έπειτα από εκείνες εναντίον του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Βίνς Κέιμπλ, η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τις ανησυχίες του λαού, αλλά διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη βασική οικονομική μας στρατηγική. Καμία κυβέρνηση, συνασπισμού, Εργατική ή άλλη δεν θα άλλαζε την θεμελιώδη της οικονομική πολιτική σε απάντηση μιας διαδήλωσης τέτοιου είδους».

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον έχει υιοθετήσει ένα σκληρό πρόγραμμα μείωσης του δημόσιου χρέους με στόχο να εξαλείψει το έλλειμμα ως το 2015, τη στιγμή που τώρα ανέρχεται στο 10% του ΑΕΠ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: