Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δεν αλλάζει το επίπεδο της ελληνικής συμμετοχής στη Λιβύη, τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος

Μόνο επικουρικός ο ρόλος

O υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
O υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το επίπεδο της ελληνικής συμμετοχής» σε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα θα συμμετέχει κατά τον τρόπο που είπαμε, χωρίς δηλαδή ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, μόνο με τη φρεγάτα, με το ιπτάμενο ραντάρ και με το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης αν χρειαστεί. Και ήδη η ελληνική φρεγάτα 'Λήμνος' έχει αναλάβει αποστολή, στο πλαίσιο των εντολών που δίνει ο Ιταλός τακτικός διοικητής, ο οποίος είναι επικεφαλής της δύναμης που επιβάλει αυτή τη στιγμή το εμπάργκο όπλων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Οι επιλογές που έχουμε κάνει για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ είναι τέτοιες που να διασφαλίζουν πλήρως τα εθνικά μας δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητες που έχουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα μας, κανένα πρόβλημα σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και κανένα μα κανένα πρόβλημα σε σχέση με τον έλεγχο επί του FIR Αθηνών» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης είναι η περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το εμπάργκο όπλων, και αναπτύσσεται υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ με Αμερικανό, Καναδό και Ιταλό διοικητές. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μετέφερα εις τον κ. Υπουργό άλλη μια φορά την έκκληση να μην πέσουν Άραβες από ελληνικά όπλα. Ο κ. Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι η συμμετοχή μας εις τα γεγονότα της Λιβύης είναι επικουρική, πράγμα το οποίο ανέπτυξε και πριν από λίγο. Πρέπει να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα, η οποία δεν θα είναι και μακριά απ’ ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις εις το μέτωπο» δήλωσε από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρης.

Την Τρίτη συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που έχει ως αντικείμενό της την ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και ειδικότερα στη Λιβύη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: