Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Διαμάχη Λοβέρδου - φαρμακοποιών και στη μέση οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου

Πυρά εκατέρωθεν

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στα ύψη ανεβαίνει η κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου και των φαρμακοποιών, με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου να βρίσκονται στη μέση. Για ομηρία των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των καρκινοπαθών ατηγορεί τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας. «Ο λαϊκισμός έχει και ένα όριο» απαντά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχουν εγκριθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για να δοθούν στους φαρμακοποιούς. Τα χρήματα που οφείλει ο ΟΠΑΔ θα δοθούν από μέρα σε μέρα, τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ΒΗΜΑ 99,5



Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά των φαρμακοποιών, τονίζοντας ότι «πρέπει να τελειώσει η ομηρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τους φαρμακοποιούς».

«Οι καρκινοπαθείς, οι ρευματοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι υποφέρουν τα πάνδεινα» τονίζει και προσθέτει: «Αναρωτιέμαι τι τους φταίνε οι καρκινοπαθείς».

Απαντώντας στις βολές του υπουργού Υγείας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου βρίσκονται σε ομηρία όχι από τους φαρμακοποιούς, αλλά από το ίδιο το κράτος.

Ο Κώστας Λουράντος στον ΒΗΜΑ 99,5



«Η κυβέρνηση κάνει παραπληροφόρηση. Ο λαϊκισμός έχει και ένα όριο» τονίζει ο κ. Λουράντος, υπογραμμίζοντας ότι «τα 'θα' της κυβέρνησης έχουν τελειώσει προ πολλού για εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ έχει στείλει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ζητώντας να τακτοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα, Δευτέρα, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ. Η ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί και, όπως προειδοποιεί, να δρομολογήσει αναλόγως τις αποφάσεις της.

Ο υπουργός Υγείας, παράλληλα, κάλεσε σε διάλογο τους γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν από αύριο, Τρίτη, σε πανελλαδική 48ωρη απεργία.

«Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν έχουν συνεννοηθεί με τον κ.Κουτρουμάνη, ούτε μαζί μου. Κάλεσα όλους τους γιατρούς να κάνουμε συζήτηση για την πρωτοβάθμια υγεία» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Απεργιακός πυρετός

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους σε αποχή, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για την Τετάρτη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Την ίδια μέρα, στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: