Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οκτώ χρόνια μετά, ο Καβαλιέρε επέστρεψε στο δικαστήριο για υπόθεση φοροδιαφυγής

Δηλώνει «παρών» και αθώος

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Καβαλιέρε χαιρέτισε μέσα από τη λιμουζίνα του τους υποστηρικτές, έξω από το δικαστικό μέγαρο
Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Καβαλιέρε χαιρέτισε μέσα από τη λιμουζίνα του τους υποστηρικτές, έξω από το δικαστικό μέγαρο (Φωτογραφία: Reuters )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση που αφορά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.

Η δίκη στο Μιλάνο διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, όμως σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Καβαλιέρε -που έχει να αντιμετωπίσει τέσσερις δικαστικές μάχες- πρόλαβε χαρακτηρίσει «γελοία» τη δίωξή του για φοροδιαφυγή και να διαμηνύσει ότι θα βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες για να αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με το BBC, η σημερινή εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου ήταν η πρώτη από το 2003 και πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο ουσιαστικά του αφαίρεσε την ασυλία που τον προστάτευε.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του Καβαλιέρε. Εκτός από τη δίωξη για το θέμα της Mediaset, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς για άλλες δύο υποθέσεις, καθώς και κατηγορίες για εκπόρνευση ανηλίκου -τη γνωστή σε όλους «υπόθεση Ρούμπι».

Στην υπόθεση της Mediaset, ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο γιος του, αλλά και μεγαλοστελέχη της εταιρείας, κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι, και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία «μαύρων» ταμείων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες. «Τα στοιχεία, βάσει των οποίων οι εισαγγελείς του Μιλάνου στοιχειοθέτησαν τις κατηγορίες, δεν ευσταθούν» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στο Canale 5.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο Καβαλιέρε απέδωσε τη δίωξή του σε προσπάθεια της Αριστεράς «να εξαλείψει το βασικό της εμπόδιο» για την ανάληψη της εξουσίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: