Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου στον Παπούλια: «Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε»

Αναγνωρίστηκαν από τους Ευρωπαίους οι μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά δεν τελείωσε ακόμα ο αγώνας, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση «κάτι κινείται», ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες της διαπραγμάτευσης και για την στάση του γαλλογερμανικού μετώπου.

«Και η μία πλευρά και η άλλη είχαν διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτό συνέβαλε τελικά και στη δική μας δυνατότητα να συζητήσουμε για ένα ευρύτερο πακέτο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε.

Έκανε δε λόγο για αναγνώριση της πορείας που έχει κάνει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός και για ένα «μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές», ότι την Ελλάδα θα την στηρίξουμε στην πορεία που έχει αποφασίσει να πάει.

Κατέληξε πάντως λέγοντας ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε προς το καλύτερο και της οικονομίας, αλλά και των πολιτών.

«Έχει ακόμα πολλή δουλειά», συμφώνησε ο κ. Παπούλιας.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα και οι πολίτες κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.

«Η χώρα έχει σημαντικό πλούτο, τον οποίο πρέπει η χώρα να αξιοποιήσει για να βγει από το αδιέξοδο», κατέληξε।
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: