Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σειρά κινητοποιήσεων σχεδιάζει η ΟΛΜΕ κατά των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

Στάση εργασίας την Παρασκευή

Από πορεία διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών στη Βουλή
Από πορεία διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:30 μ.μ., καλεί η ΟΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας (12-2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2-4 μ.μ. για τον απογευματινό κύκλο).

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αντιδράσεων που σχεδιάζει η ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην συγχώνευση ή κατάργηση 1.933 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία 877 νέων σχολικών μονάδων.

Η ΟΛΜΕ ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα υπό συγχώνευση ή κατάργηση σχολεία και προωθεί στις ΕΛΜΕ πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει:

  • 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ)
  • Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.
Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας, με ενδεικτική ημερομηνία στις 13 Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: