Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δεν πρέπει να πωληθούν τα «φιλέτα», λέει ο Γ.Καρατζαφέρης για τη δημόσια περιουσία

Οι προτάσεις του ΛΑΟΣ

Από την αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων θα ξεκινούσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Από την αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων θα ξεκινούσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Αθήνα
Τα «φιλέτα» δεν πρέπει να πουληθούν, αλλά θα μπορούσαν να δοθούν για μακροχρόνια χρήση, με εκμετάλλευση ορισμένου χρόνου, π.χ. 99 έτη και μετά να ξαναγυρίσουν στη κατοχή του κράτους τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσιάζοντας το αρχικό σχέδιο της πρότασης του ΛΑΟΣ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Διευκρίνισε, δε ότι ο ίδιος θα ξεκινούσε από την αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων και όχι από τη ΔΕΗ.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ανασχηματισμό τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει το DNA αυτής της κυβέρνησης. «Κάνουν τα εντελώς αντίθετα απ΄ό,τι πρέπει» είπε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα είπε σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο κ. Καρατζαφέρης στο Ράδιο 9, «τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα τα έδινα για εκμετάλλευση μόνο, με άλλους, όμως, πιο αποδοτικούς και προσοδοφόρους για το συμφέρον της πατρίδας μας όρους. Άλλα, θα μπορούσαν να δοθούν με αντιπαροχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι την πρόταση αυτή, επεξεργάζεται ήδη η ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκη Τζαβέλα.

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, η πρόταση προβλέπει ότι τα ακίνητα που θα αποφασιστεί πως είναι προς παραχώρηση θα έρθουν ως πρόταση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κατόπιν θα εκτιμηθούν από ανεξάρτητους εκτιμητές - πραγματογνώμονες και το ποσό που θα συμφωνήσουμε ως αξία, π.χ 55 δισ. ευρώ, θα το πάρουμε από την Τράπεζα Επενδύσεων έναντι προσυμφωνημένου χρόνου και επιτοκίου.

«Τώρα αν στη συνέχεια, για παράδειγμα μετά από 20 χρόνια, βρούμε αυτά τα χρήματα, τότε να μπορούμε να τα επιστρέψουμε και τα ακίνητα να γυρίσουν πάλι στη δημόσια ιδιοκτησία. Αυτή είναι η πρόταση μας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η πρόταση του ΛΑΟΣ θα ξεκινούσε από την αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων, τα οποία, όπως είπε, είναι ανενεργή περιουσία του Ελληνικού κράτους.

«Δεν θα ξεκινούσα από το να δώσω τη ΔΕΗ. Αυτά πρέπει να τα επεξεργαστούμε καλύτερα», είπε.

Εκτίμησε πως το ελληνικό κράτος έχει μια ακίνητη περιουσία η οποία, όμως, παραμένει αναξιοποίητη και δεν είναι καταγεγραμμένη, και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λεπτομερή και ουσιαστική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας ώστε να γίνει γνωστό τι πωλείται και τι όχι.

Υποστήριξε πως υπάρχουν ακίνητα, λιγότερο σημαντικά και αξιοποιήσιμα που θα μπορούσαν πουληθούν, ενώ τόνισε επίσης ότι το ΛΑΟΣ έχει ζητήσει την ανασύσταση και λειτουργία της ΜΟΜΑ.

Όπως είπε με αυτόν τον τρόπο μπορούσαμε να κατασκευάζουμε έργα μικρού και μεσαίου μεγέθους αρκετά πιο οικονομικά, αξιόπιστα και γρήγορα, ενώ παράλληλα θα προσφέραμε πολύτιμη εργασία σε πολλές χιλιάδες άνεργους Έλληνες πολίτες.

«Πρέπει να αλλάξει το DNA της κυβέρνησης»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δήλωσε δικαιωμένος, γιατί είχε, όπως είπε, ισχυρισθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπαιρνε και τα 3 «προικιά» από την Ευρώπη.

Όμως, επισήμανε, τώρα το ζητούμενο είναι ποιος θα διαχειριστεί αυτή την ευκαιρία που δόθηκε στη χώρα μας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «με τη διακυβέρνηση του δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά το 10μηνο που μεσολάβησε από την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι σήμερα».

Υποστήριξε δε ότι «είναι ανεπαρκείς, είναι ανίκανοι. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και προπάντων πρέπει να αλλάξει το «DNA» αυτής της κυβέρνησης. Κάνουν τα εντελώς αντίθετα απ΄ό,τι πρέπει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι με την υπάρχουσα ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει και να κατορθώσει πολλά πράγματα.

«Το πότε θα κάνει ανασχηματισμό, εξαρτάται από τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του. Προβλέπω ότι θα κάνει μια απόπειρα να γυρίσει στο ''ισχυρό παλιό'' ΠΑΣΟΚ. Αυτό, όμως, πιστεύω ότι θα είναι και το ''Βατερλό'' του», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πρότεινε να κάνει ο πρωθυπουργός άνοιγμα και σε προσωπικότητες και εκτός ΠΑΣΟΚ και κατονόμασε τους κ.κ. Πανταλάκη και Στουρνάρα που ανήκουν στον τραπεζικό χώρο.

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση είπε πως ο ίδιος μπορεί να λύσει το πρόβλημα και εξήγησε:

«Υπάρχει πράγματι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, περίπου 70.000, με αξιόλογες καταθέσεις στο εξωτερικό. Τους καλείς αυτούς έναν προς έναν, σε υψηλότατο επίπεδο και τους ζητάς ή να επαναπατρίσουν ένα σεβαστό μέρος των καταθέσεών τους πίσω στη χώρας μας, ή τους στέλνεις στο ΣΔΟΕ και τους θέτεις στη χλεύη του κόσμου. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σήμερα στην κατάσταση που βρισκόμαστε, πάνω από όλα προέχει να σωθεί η πατρίδα μας. Όλα τα άλλα έρχονται μετά».

Πρότεινε επίσης την κατάργηση για μια 5ετία του πόθεν έσχες, για την αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και την εκχώρηση του μάνατζμεντ και της διαχείρισης των νοσοκομείων, κατόπιν διαγωνισμού, σε οργανισμούς οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: