Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έξι συλλήψεις για τρομοκρατία Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο


Έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμερίσματα στη Νέα Ιωνία Βόλου και στον Χολαργό.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται τρία άτομα τα οποία καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τους: Γιώργο Νικολόπουλο, Μπολάνο Νταμιάνο και Χρήστο Τσάκαλο.

Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις:

- Της τρομοκρατικής οργάνωσης
-Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
- Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως στον Χολαργό συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Από την έρευνα που διενεργείται στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου στη Ν.Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

- Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov
- Επτά πιστόλια
- Ένα περίστροφο 0.38 special
- Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων
- Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
- Στολές Αστυνομίας
- Περούκες
- Φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας)
- Ασύρματοι
- Χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.

Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα του Χολαργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: