Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τέλος σε σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών «Δόθηκε δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά κερδήθηκε»


Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας, μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής. Απευθύνοντας μήνυμα προς το λαό κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός μίλησε για κερδισμένη μάχη, η οποία κερδήθηκε μετά από δύσκολη διαπραγμάτευση. Παράλληλα όμως τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε στη μέση της φουρτούνας».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δόθηκε δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά κερδήθηκε. Πείσαμε τους ευρωπαίους εταίρους για την επιμήκυνση» όμως «είμαστε στη μέση της φουρτούνας».

Ο κ. Παπανδρέου μετέφερε κλίμα αισιοδοξίας μετά την Σύνοδο Κορυφής, αναφέροντας πως «όλο και περισσότερο θα στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Ή συνεχίζουμε σταθερά αξιοποιώντας κάθε και πάμε μπροστά ή αγνοούμε τις αποφάσεις και γυρίζουμε σε κακές πρακτικές του παρελθόντος. Αυτό που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αυτό που κάθε πολίτης αισθάνεται για το αύριο, για το σπίτι του. Αυτή την έγερση όλων των Ελλήνων είναι μία μοναδική ιστορική ευκαιρία που συνειδητοποιούμε την ανάγκη να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την επόμενη ημέρα, η οποία είναι εξίσου σημαντική, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές για αντίπαλες δυνάμεις. «Γι’ αυτό θα ζητήσω μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο, έχουμε μπροστά μας δουλειά και κατεστημένα που μας υπονομεύουν. Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Μπορεί κάποιοι να ξεβολεύονται και να αντιδρούν, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς το δημόσιο συμφέρων. Κάποιοι έχουν επενδύσει στα συμφέροντά τους και αντιδρούν, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε πίσω.

Πριν ξεκινήσουμε αυτήν τη διαδρομή είπαμε ότι θα οδηγήσουμε την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, ότι θα ανατρέψουμε μία πορεία που θα οδηγούσε σε χαμένη γενιά».

Παράλληλα έβαλε τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών καθώς, «εμείς έχουμε δουλειά. Να τελειώνουν από κάποιους το όλα είναι μάταια. Να συμβάλουμε με τις πράξεις μας στο χτύπημα της διαφθοράς. Κανείς δεν είπε ότι ο αγώνας είναι εύκολο«.

Κάποιοι ναι, αντιστέκονται και αυτοί που μεμψιμοιρούν και φοβούνται τις αλλαγές δεν έχουν να πουν ούτε μία καλή κουβέντα. Ο λαός θυσιάζεται και κάποιοι του λένε 'είσαι κορόιδο που προσπαθείς', και μάλιστα το λένε αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον καθώς «οι συνθήκες αυτές δεν θα είναι για πάντα. Απλώς θα οδηγήσουν σε μία διαφορετική Ελλάδα. Κερδίσαμε μία μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται».

Ο Πρωθυπουργός θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη 1।00μ.μ.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: