Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία EKTAKTO: Πρόβλημα με το σύστημα ψύξης και σε δεύτερο αντιδραστήρα παρουσιάστηκε στη μονάδα της Φουκουσίμα

Και δεύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι αφού άλλος ένας αντιδραστήρας... έχει απωλέσει το σύστημα ψύξης, ανακοίνωσε απόψε η υπηρεσίας ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας.

Το σύστημα ψύξης έκτακτης ανάγκης δεν λειτουργεί πλέον στον αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της εταιρείας Tokyo Electric Power Co, γεγονός που σημαίνει ότι η μονάδα θα πρέπει να διασφαλίσει επειγόντως έναν τρόπο για να παράσχει νερό στον αντιδραστήρα, δήλωσε ένα στέλεχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε έκρηξη στο κτήριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 1 της ίδιας μονάδας και σήμανε συναγερμός για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας στη γύρω περιοχή. Η κυβέρνηση πάντως διαβεβαίωσε ότι από την έκρηξη δεν επηρεάστηκε ο πυρήνας και μόνο μικρό ποσοστό ραδιενέργειας εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα.

Ο αξιωματούχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια τουλάχιστον εννέα άτομα, με βάση τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις τοπικές αρχές και από άλλες πηγές।
troktiko-blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια: