Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Θα πληρώσουμε πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τα σπασμένα του Ραπτόπουλου...



Δεν φτάνει η καταφανής στρέβλωση του ανταγωνισμού, δεν μας αρκεί που το Δημόσιο έχει τρύπα ύψους 200 εκατ. ευρώ από τα συνολικά χρέη του ομίλου Express Service σε ΙΚΑ (133,5 εκατ. ευρώ) και Εφορία (70 εκατ. ευρώ), φαίνεται πως θα... πληρώσουμε και χρυσάφι τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου ελέω των αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Δηλαδή, σε μια περίοδο έντονης προσπάθειας συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών το ελληνικό κράτος ενδέχεται να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις, τις οποίες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προετοιμάζονται να διεκδικήσουν οι ανταγωνίστριες ως προς τις εταιρείες του κ. Γιάννη Ραπτόπουλου επιχειρήσεις.

Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν αρχικές επαφές μεταξύ στελεχών τουλάχιστον τεσσάρων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν μορφές δράσης εις βάρος του υπουργού Οικονομικών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες που κυρίως υφίστανται τις συνέπειες από τη στρέβλωση της αγοράς εξαιτίας της προνομιακής μεταχείρισης του κ. Ραπτόπουλου είναι οι εξής: Interamerican, Eurosos, Inter Partner, Intersalonica, Mondial Assistance και ΕΛΠΑ.

Επιχειρήσεις δηλαδή που έβλεπαν με έκπληξη εδώ και χρόνια τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την κάλυψη προς την Express Service. Μερίδα αυτών, λοιπόν, μελετά την προσφυγή στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποσκοπώντας στη διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ηδη δύο επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ζητήσουν πρόσθετες εξηγήσεις από τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από πληροφορίες μας γίνεται λόγος για αποζημιώσεις που ενδέχεται να κοστίσουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στον Ελληνα φορολογούμενο ακόμα και πάνω από 200 εκατ. ευρώ!

Κι αυτό διότι η νομική άμυνα των θιγόμενων επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων είναι και πολυεθνικές, αναφέρει πως εξαιτίας των υπογραφών του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρξε εν τοις πράγμασι παράνομη χρηματοδότηση- επιδότηση της Express Service, η οποία αλλοίωσε τις συνθήκες του ανταγωνισμού.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: