Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πρόταση μομφής περιμένει ο Γιώργος- Τι σχεδιάζει ο Σαμαράς


Η Κυβέρνηση περιμένει την κατάθεση πρότασης μομφής από την πλευρά της ΝΔ και μάλιστα είναι τόσο σίγουρη, που ορισμένοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου άρχισαν να σκέφτονται πως θα αντιμετωπίσουν τη συζήτηση στη Βουλή που (αν η πρόταση κατατεθεί) θα είναι έντονη.

Στα κυβερνητικά κλιμάκια πιστεύουν ότι η κακή εικόνα που δίνει η κυβέρνηση με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να φτάνουν στο σημείο να απορρίπτουν νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το κυβερνητικό αλαλούμ που αναδεικνύεται -τις τελευταίες μέρες- σε όλο του το μεγαλείο.

Ωστόσο, επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, ταυτοχρόνως θεωρούν ότι η κατάθεση πρότασης μομφής θα συσπείρωνε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει στη ΝΔ. Στελέχη του κόμματος, δέχονται ότι έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής, αλλά προβληματίζονται γιατί γνωρίζουν ότι τα κέρδη μπορεί να είναι μόνον επικοινωνιακά, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές συσπειρώνονται γύρω από το κόμμα τους.

"Δεν είναι χαζός ο Σαμαράς ώστε να τρέξει να τους συσπειρώσει", σχολίαζε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει η σκέψη αν κατατεθεί πρόταση μομφής, να είναι εναντίον του υπουργού Οικονομικών. Θεωρούν φυσικά αδύνατο να ψηφιστεί από τους βουλευτές που “πυροβολούν” τον “τσάρο”, αλλά εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα ακυρώσει πολλές από τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ενδεχομένως σκέφτεται ο Γ. Παπανδρέου. Και ταυτοχρόνως ότι η αναγκαστική πλέον παραμονή του Γ. Παπακωνσταντίνου στην πλατεία Συντάγματος, ακόμα και αν υπάρξει ανασχηματισμός, θα μεγιστοποιήσει την δυσαρέσκεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: