Σάββατο 9 Απριλίου 2011

"Δεν πληρώνετε φόρους, αλλά θα πληρώσετε την Πορτογαλία"

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Μεγάλης Βρετανίας Ντάνιελ Χάνναν


http://img.protothema.gr/4BB21DF2D945D92A4784E093EAE2EBD3.jpg
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Πορτογαλία θα αναγκαστούν να δώσουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία σύμφωνα τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και συντηρητικό ευρωβουλευτή της Μεγάλης Βρετανίας Ντάνιελ Χάνναν.

Με άρθρο του στη Daily Telegraph, ο Χάνναν υποστηρίζει ότι στο πακέτο διάσωσης για την Πορτογαλία, περιλαμβάνεται η απόφαση να πληρώσουν και οι υπερχρεωμένες χώρες Ελλάδα και Ιρλανδία.

"Φανταστείτε ότι είστε Έλληνες φορολογούμενοι. Όχι, μάλλον πρόκειται για κακό παράδειγμα αφού οι περισσότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ένας από τους βασικούς λόγους που έχου φτάσει σε αυτό το χάλι. Φανταστείτε λοιπόν ότι είστε Ιρλανδοί φορολογούμενοι. Σας εγγυώμαι ότι θα νιώθατε πολύ άσχημα αυτό το πρωί", αναφέρει στην αρχή του άρθρου του ο ευρωβουλευτής.

Όπως υποστηρίζει ο Χάνναν, Ελλάδα και Ιρλανία θα πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την Πορτογαλία, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει "ηλιθιότητα".

"Αν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ταμείο που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους, ας το κάνουν। Έμενα μου φαίνεται ηλιθιότητα", αναφέρει ο Χάνναν, επισημαίνοντας ότι η παραπάνω απόφαση είναι παράνομη αφου τα χρήματα θα δωθούν από λογαριασμό της Ε.Ε. που προορίζεται για φυσικές καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: