Σάββατο 9 Απριλίου 2011

''ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ'' ΡΗΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Τη τακτική της αποδόμησης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται να υιοθετεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις, με πρώτη – επίσημη - αυτή του πρώην τσάρου της οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη...

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δώσει ουσία στο μήνυμα «φυγή προς τα εμπρός», ξεκαθαρίζοντας το παρελθόν της παράταξης του μέσω «βελούδινης ρήξης» με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ ως κυβέρνηση από το 2004 μέχρι το 2009.
Άλλωστε η πρόσφατη τοποθέτηση του Ν. Μηταράκη, τομεάρχη και ιδιαίτερα στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, κατά της ήπιας προσαρμογής που αποτέλεσε το «σύνθημα» της πενταετίας Καραμανλή, μόνο τυχαία δεν είναι.
Επίσης το κλίμα που επικρατεί στη Συγγρού, για την πενταετία Καραμανλή, φαίνεται και από το γεγονός ότι την τοποθέτηση Μηταράκη ακολούθησε και διαρροή περί διαφωνιών του Α. Σαμαρά με την οικονομική πολιτική που ακολουθούσε ο Αλογοσκούφης. Τότε ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής.
Οι αποστάσεις που έλαβε ο στενός συνεργάτης του προέδρου από την οικονομική πολιτική του Γιώργου Αλογοσκούφη, προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου.
«Ο Καραμανλής μου έλεγε άσ’τα για αργότερα» υποστήριξε ο πρώην υπουργός οικονομίας, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα δεχθεί να σηκώσει μόνος του τις «αμαρτίες της πενταετίας της ΝΔ.
Πέρα από τις βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του πρώην τσάρου της οικονομίας, ότι από το 2004, οι ομόλογοι του στο εκοφίν έθεσαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ανεξάρτητα από τις όποιες ενοχλήσεις από τους «κορυφαίους» υπουργούς της ΝΔ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαφοροποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: