Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μηνύματα για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

Πέρασαν 44 χρόνια

Τεθωρακισμένα στο Σύνταγμα, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967
Τεθωρακισμένα στο Σύνταγμα, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967
Αθήνα
Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα.

«Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Καλεί, παράλληλα, το λαό να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του, αντιπαλεύοντας τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία.

«Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΝ.

Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι, όπως αναφέρει, «ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ».

Για κρίσιμη καμπή της χώρας που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Υπογραμμίζει ότι ο φόβος για το αύριο έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονης απογοήτευσης για τους πολίτες, χαρακτηρίζει, ωστόσο, «άστοχες και ιστορικά λαθεμένες» τις συγκρίσεις με το 1967. Τονίζει, ωστόσο, ότι είναι επίκαιροι οι αγώνες για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για περισσότερο κοινωνικό κράτος, για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: