Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Άννα και Φώφη κλείνουν ελληνικά σχολεία στη Γερμανία


Τη συνένωση ελληνικών σχολικών μονάδων και την αναστολή λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων στη Γερμανία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού, η απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, αφού ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός. Οι μαθητές, πάντως, που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι οι κατωτέρω αναστολές λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων δεν θα ισχύσουν, εφόσον σε αυτά εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, δηλαδή περισσότεροι από 20.

Συγκεκριμένα:

Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Λούντβισμπουργκ, στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ' Λυκείου, με το Λύκειο Στουτγκάρδης και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.

Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Νόϊσταντ, στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ'Λυκείου, με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, περισσότεροι από 20 σύμφωνα με την Φ.821/411Α/24644/Ζ1 έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με τέσσερις μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου του Λυκείου Ανοβέρου, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β' Λυκείου με εννέα μαθητές και η Γ' Λυκείου με 10 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου του Λυκείου Άουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 12 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με τέσσερις μαθητές και η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α' Γυμνασίου Κολωνίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου του Λυκείου Λούντενσάϊντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου του Λυκείου Σβάϊνφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με οκτώ μαθητές και η Γ' Λυκείου με επτά μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν।

.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: