Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πανικός σε κυβέρνηση και τράπεζες από νέο e-mail


Την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, οι οποίες σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών από την Εισαγγελία Αθηνών. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή, όμως, παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο".

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το επίμαχο e-mail.

Το χρονικό

Συναγερμός είχε σημάνει σε κυβέρνηση και τράπεζες μετά τη νέα δολιοφθορά που επιχειρήθηκε μέσω ανώνυμης "μαϊμού" επιστολής που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και εμφανίζει ανύπαρκτο στέλεχος της Citibank να προαναγγέλλει το "κούρεμα" του χρέους την Τρίτη του Πάσχα!

Η επιστολή κυκλοφορεί ακόμα στο διαδίκτυο, λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου προκαλώντας νέα πτώση περίπου κατά 3%. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Προβόπουλος και ο Ταμβακάκης το αντελήφθησαν πολύ αργά.

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: