Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 98,4...


ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που στεγάζει το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.84. Ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν προσέρχονταν - υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων συμβασιούχων- οι δημοτικοί...
σύμβουλοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν τρεις συμβασιούχοι στο νοσοκομείο και να γεμίσει ο χώρος με δακρυγόνα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκρίνει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα δακρυγόνα που έπεσαν, καθώς υποστηρίζουν αυτούς που παρακωλύουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μίλησε ακόμη για «δυνάμεις μέσα στον δήμον που υποστηρίζουν ένα σάπιο κατεστημένο, το οποίο δεν θέλει να αφήσει την παράταξη της πλειοψηφίας να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου αποφάσισαν δίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπάστασης στους συμβασιούχους και μετά τη σημερινή έκτακτη σημερινή συνέλευση τους εξέδωσαν το εξής ψήφισμα:
Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν υπό συνθήκες πολιορκίας:
- Αποδοκιμάζουν την επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας να χρησιμοποιήσει τον χώρο του ραδιοσταθμού για τη συνεδρίαση του “περιφερόμενου” δημοτικού συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ.
- Τα κτήρια του Αθήνα 9,84 μπορεί να αποτελούν δημοτική περιουσία, ωστόσο συνιστούν πρωτίστως έναν χώρο αδέσμευτης πολυφωνικής ενημέρωσης, η οποία δεν είναι δυνατόν να εντάσσεται σε αλλότριους σχεδιασμούς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να ασκείται εν μέσω βομβίδων κρότου λάμψης ή χημικών και με τους εργαζόμενους κλειδωμένους στο κτήριο, ενώ τα ΜΑΤ συγκρούονται στον αυλόγυρο με άλλους εργαζόμενους, εν προκειμένω τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων.
- Η κατάσταση αυτή προσβάλλει την δημοσιογραφική μας αποστολή και την επαγγελματική μας υπόσταση. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε τη ροή του προγράμματος παριστάνοντας τους ανήξερους για ό,τι πρωτοφανές συμβαίνει εντός του οίκου μας. Καλούμε τις ενώσεις μας και ιδίως την ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν και να κηρύξουν εκτάκτως και αμέσως δίωρη στάση εργασίας, καθώς και κάθε συνάδελφο να τοποθετηθεί.
- Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Άλλωστε και ως εργαζόμενοι του “Αθήνα 9,84” βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες τις απολύσεις, τις δραστικές περικοπές αποδοχών συμβασιούχων, την απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όσους συναδέλφους μας είχαν πολυετείς σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε συμβάσεις έργου με ΔΠΥ.
- Απαιτούμε να παραχωρηθεί ο λόγος από τη συχνότητα του σταθμού σε εκπροσώπους των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στον αυλόγυρο του Αθήνα 984 καθώς και σε μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τους συμπαρίστανται (όπως άλλωστε και της πλειοψηφίας για να αιτιολογήσει τις κινήσεις της).

Δεν υπάρχουν σχόλια: