Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σύσταση Προανακριτικής για Άκη ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Για την υπόθεση των υποβρυχίων


http://img.protothema.gr/C572CFDCFE2E0154972307B8E2103819.jpg
Το σκάνδαλο των υποβρυχίων φέρνει επίσημα στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας πρόταση για απευθείας σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει αποκλειστικά την περίοδο της θητείας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ηδη από την περασμένη εβδομάδα, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Μπόλαρη και με την συνεπικουρία του νομικού επιτελείου επεξεργάζονταν τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία προφανώς στοιχειοθέτησαν επαρκείς ενδείξεις διαρκούς αδικήματος μόνο για τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί μετά τις εορτές του Πάσχα. Το γεγονός όμως ότι η προανακριτική θα ερευνήσει μόνο τα πεπραγμένα του κ. Τσοχατζόπουλου δεν σημαίνει ότι η Βουλή βάζει φρένο στον έλεγχο για πιθανές ευθύνες και των υπολοίπων υπουργών που πέρασαν από το υπουργείο Αμύνης.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια ειδική διαρκής επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων, η οποία μετά την τελευταία αναθεώρηση του κανονισμού της Βουλής έχει αποκτήσει το δικαίωμα προανάκρισης, θα συνεχίσει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων, Ευτύχη Δαμιανάκη και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Από την πλευρά της, η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 1998-2002, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα, η ΝΔ για την περίοδο από το 2002 μέχρι και σήμερα θα προτείνει την εξέταση των γεγονότων από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: