Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Προσωρινή λύση για «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Χρηματοδότηση-«ανάσα»

Θέμα συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων δεν τίθεται, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών
Θέμα συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων δεν τίθεται, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου» θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να ξεκινήσουν τις πληρωμές μισθών και φαρμάκων.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου 2 εκατ. ευρώ από το «μερίδιο» του υπουργείου Υγείας στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων σε συνεδρίασή τους την περασμένη Παρασκευή είχαν αποφασίσει την αναστολή της συμμετοχής τους στο σύστημα των ευημεριών (πρακτικά το «κλείσιμο» τους), λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Αναστολή λειτουργίας σημαίνει για ένα νοσοκομείο ότι θα ολοκληρωθεί η νοσηλεία όσων ασθενών νοσηλεύονται ήδη σε αυτό, αλλά δεν εισάγονται καινούργιοι. Παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, που παραπέμπουν όμως τα περιστατικά αλλού.

Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, εφόσον λάβουν τα χρήματα του προϋπολογισμού τους, θα αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν την απόφαση τους και ποιες θα είναι οι κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Θέμα συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων και ενσωμάτωσής τους σε άλλο δεν τίθεται πάντως, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία υπάγονται σε αυστηρό καθεστώς διαχείρισης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: