Στο τραπέζι ανασχηματισμός, εκλογές, ή… τίποτα
μέλλον.
Το κύριο ερώτημα είναι εάν πρόκειται για μία επικοινωνιακή τακτική και μία λογική κίνηση, ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους πολίτες μέσα στις ημέρες του Πάσχα, ή εάν πίσω από την καθυστέρηση κρύβεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός για την πολιτική αντεπίθεση του κ. Παπανδρέου, που βλέπει ότι κανένα μέτωπο δεν είναι αρραγές: Ούτε της κυβέρνησης, όπου οι υπουργοί ερίζουν για το πώς και από πού θα κοπούν θα δαπάνες ή διαφωνούν με τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου τουλάχιστον είκοσι βουλευτές προβαίνουν με κάθε ευκαιρία σε καίριες διαφοροποιήσεις επί της κυβερνητικής πολιτικής. Και όλα αυτά σε ένα εκρηκτική κοινωνικό πεδίο και με την αντιπολίτευση να κινείται από την αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ έως τις δυναμικές κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο πρωθυπουργικό συρτάρι βρίσκονται κάθε είδους εισηγήσεις. Οι κύριες απόψεις, που εκφράζονται από υπουργούς και συνεργάτες του είναι ή να προβεί σύντομα σε ανασχηματισμό – απομακρύνοντας φυσικά τον Γιώργο
Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών – ή να ρίξει τη μεγάλη ζαριά και να ζητήσει ευρεία συναίνεση στη Βουλή με ψήφιση του πακέτου των μέτρων 2012-2015 από 180 βουλευτές. Και φυσικά εάν δεν υπάρξει συναίνεση να προχωρήσει σε εκλογές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου