Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ ο «εγκέφαλος» της ληστείας ταχυδρόμου!

Ηράκλειο


http://img.protothema.gr/CFC6C1C7C16E853B8C9A6F0E9049ACA5.jpg
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχαν «εκ των έσω» πληροφόρηση οι δράστες της ληστείας σε βάρος διανομέα των ΕΛ.ΤΑ., που είχε γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2010 στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου. Και όπως αποδείχθηκε, είχαν δίκιο αφού ο «εγκέφαλος» ήταν ένας 56χρονος συνάδελφος του θύματος ο οποίος γνώριζε τις ώρες και τα δρομολόγια των χρηματαποστολών!

Ο ίδιος, βέβαια, που θεωρούνταν υπεράνω υποψίας, δεν συμμετείχε στην ληστεία την οποία είχαν διαπράξει δύο Έλληνες 25 και 22 χρόνων και ένας 24χρονος αλλοδαπός με την δική του καθοδήγηση. Η ληστεία είχε γίνει από δυο κουκουλοφόρους οπλισμένους με καραμπίνες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον δρόμο στο αυτοκίνητο του ταχυδρομικού υπαλλήλου και το ακινητοποίησαν στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι– Κάτω Βάθειας. Αμέσως μετά, έσπασαν το τζάμι και υπό την απειλή των όπλων τους ανάγκασαν τον οδηγό να τους παραδώσει έξη από τους 12 σάκους που μετέφερε, οι οποίοι περιείχαν τα χρήματα.

Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους, όπως
και το όπλο που χρησιμοποίησαν. Και τα δυο αναγνωρίσθηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον ταχυδρόμο. Στο σπίτι του 56χρονου «εγκέφαλου» της ληστείας στα Χάνια, κατασχεθήκαν δύο κυνηγετικά όπλα και 21 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ στο σπίτι όπου συγκατοικούν ο 25χρονος και ο 22χρονος βρέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: