Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, επανέλαβε η Ντ.Μπακογιάννη

Ομιλία σε προσυνέδριο


Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Πάτρα
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης προτάσσει η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται μια πολιτική εξόδου από την κρίση, σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Πορτογαλία».

Μιλώντας στο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πάτρα, η πρώην υπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έκανε λόγο για ένα «αόριστο ευχολόγιο χωρίς σαφείς στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «δεν επέδειξε πολιτική τόλμη και πως συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και να αποφύγει την σύγκρουση με το 'βαθύ κράτος' του ΠΑΣΟΚ».

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», άσκησε κριτική και στον Αντώνη Σαμαρά και διερωτήθηκε «αν τη μαγική συνταγή για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, την κρατάει κάτι σαν εθνικό θησαυρό, που δεν πρέπει να διαρρεύσει».

Όσον αφορά την «Δημοκρατική Συμμαχία», τόνισε ότι «είναι μια δημοκρατική συμμαχία πολιτών που γυρίζουν σελίδα, που δεν θέλουν απλώς τις ριζοσπαστικές αλλαγές και που σχεδιάζουν μελετημένα και αποφασισμένα».

Με αφορμή την θεματολογία του προσυνεδρίου για την μεταναστευτική πολιτική, ανέφερε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» προτείνει μια σειρά μέτρων που αφορούν το άσυλο και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο να περιμένουν τη κρίση μας αυτή την στιγμή 46.000 άνθρωποι ή να εξετάζονται οι αιτήσεις με το σταγονόμετρο».

Ακόμη, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο η Ευρώπη με το 'Δουβλίνο ΙΙ' να αρνείται να μοιραστεί τους μετανάστες» και πρότεινε «καμία εισροή έως το 2020 εξαιρουμένων των νόμιμων συνενώσεων οικογενειών και ανθρωπιστικών λόγων, αποτελεσματικοί έλεγχοι των συνόρων, κατάργηση του 'Δουβλίνο ΙΙ'».

Σχετικά με την Παιδεία, που ήταν και αυτό θέμα του προσυνεδρίου, τόνισε ότι «θέλουμε ένα καινούργιο σύστημα και προτείνουμε σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και μετατρέπουμε το όλο σύστημα από γραφειοκρατικό με κεντρικό σχεδιασμό σε αποκεντρωμένο με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και τους σπουδαστές.

Σχετικά με την ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» δίνει έμφαση στις υποδομές, όπως οδικοί άξονες, αναβάθμιση λιμανιών και επανασχεδιασμό αεροδρομίων, ενώ προτείνει νέες πολιτικές για έργα στον τουρισμό.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: