Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πρόστιμο «μαμούθ» στον πλουσιότερο άνθρωπο της γης...



Ο «γίγαντας» της κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική «America Movil», ιδιοκτησίας του Μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, που θεωρείται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καταδικάσθηκε να καταβάλει δυσθεώρητο πρόστιμο ενός ... δισ. δολαρίων για «υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές», όπως ανακοίνωσε χθες η ίδια η εταιρεία από την Πόλη του Μεξικού.
Η μεξικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Cofeco) επέβαλε στην America Movil «πρόστιμο ύψους 11,98 δισ. πέσος (1 δισ.δολάρια) για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές, που αφορούσαν την αγορά των συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα», τονίζει στο ανακοινωθέν της προς το μεξικανικό Χρηματιστήριο η εταιρεία.

Η America Movil και η θυγατρική της Telcel, με την οποία λειτουργεί η εταιρεία στο Μεξικό, μελετούν την απόφαση αυτή «προκειμένου να αναλάβουν όλα τα δυνατά μέσα υπεράσπισής τους», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Πρόκειται για την υψηλότερη οικονομική ποινή που έχει επιβάλλει από της ιδρύσεώς του το 1933 ο ελεγκτικός αυτός οργανισμός, τονίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ρεφόρμα.

Η America Movil είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική. Στα τέλη του 2010 αριθμούσε 225 εκατ. πελάτες σε 18 αμερικανικές χώρες.

Ο 71χρονος Κάρλος Σλιμ είναι και επίσημα από τον περασμένο μήνα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη γη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία του περιοδικού Forbes, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 74 δισ. δολάρια, απέχοντας παρασάγγας από τον πάλαι ποτέ Μίδα του πλανήτη Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς (56 δισ. δολάρια).
newstoday


Δεν υπάρχουν σχόλια: