Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λευκή απεργία υπουργών κατά τρόικας


Λευκή απεργία υπουργών κατά τρόικας eurokinissi

Με τους υπουργούς να κάνουν λευκή απεργία κατά του Μνημονίου και της τρόικα επειδή φοβούνται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, άκρως απογοητευμένα εμφανίζονται και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα μέτρα που ζητά η τρόικα για την έξοδο της χώρας από την κρίση δεν προωθούνται με τους ρυθμούς που θα ήθελαν οι δανειστές μας και το όλο πρόγραμμα να πέφτει έξω.

Αυτή είναι και η αιτία που τα έσοδα τέθηκαν εκτός ελέγχου και αυτός είναι ο λόγος που ο “Tσάρος” ετοιμάζει νέο κοστούμι όταν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα ανακοινώσει στους Έλληνες πολίτες τα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, στελέχη της πλατείας Συντάγματος βλέπουν ότι ο δρόμος των εκλογών είναι πλέον πολύ πιθανός.

Κι αυτό επειδή όσα μέτρα και αν ληφθούν, οι ανατροπές για να σωθεί το κράτος δε θα γίνουν εξαιτίας της στάσης ανυπακοής των υπουργών στις εντολές της Τρόικα, με αποτέλεσμα η χώρα να διολισθαίνει και τους πολιτικούς να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ωμή πραγματικότητα φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο.

“Μόνο πρόσωπα εκτός πολιτικής, προσωπικότητες από όλους τους κοινωνικούς χώρους ή ακόμη και μια κυβέρνηση όπου όλα τα κόμματα θα συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές θα καταφέρουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σταθερότητας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά και διευκρινίζουν ότι “μονάχα τότε ενδεχομένως να υπάρξει χαραμάδα ελπίδας για την έξοδο της χώρας από την κρίση” ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: