Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Βενιζέλος βιάζεται να επιστρέψει στο… Ζάππειο

newpost.gr

Ο Βενιζέλος βιάζεται να επιστρέψει στο… Ζάππειο
Η σπουδή με την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος σπεύδει το τελευταίο χρονικό διάστημα να δημοσιοποιεί τις απόψεις του για την οικονομία, αλλά και η επιμέλεια που επιδεικνύει στο να απαντάει στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, δεν περνούν απαρατήρητες στο ΠΑΣΟΚ.

Για το δημοσίευμα του Spiegel που τάραξε τα νερά, ο Ε. Βενιζέλος έσπευσε από τη Θεσσαλονίκη να δηλώσει “η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ. Ας ψάξουν αλλού αυτοί που θέλουν να ψάξουν προβλήματα και ευρωπαϊκούς παίκτες. Η πληροφόρηση είναι αξιόπιστη μόνο αν προέρχεται από τις επίσημες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης”.

Πριν λίγες μέρες, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν και έκανε σήμερα μία «ολική επαναφορά» των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον οποίον η ΝΔ, από αδράνεια, θεωρεί ως προνομιακό της χώρο».

Και λίγο νωρίτερα, δημοσιοποιώντας τα όσα είπε- ή σωστότερα περισσότερα από όσα πραγματικά είπε- σε κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κράτησε αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική.

Οι κινήσεις Βενιζέλου, πείθουν τα στελέχη της Ιπποκράτους ότι ο υπουργός Άμυνας, μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία κέρδισε το προσωνύμιο «ο καλός στρατιώτης Μπένι» επιδεικνύοντας κομματική πειθαρχία, αρχίζει να διαχωρίζει τη θέση του, προσεκτικά αλλά ευκρινώς.

Η επιλογή, αποδίδεται στην πρόθεση του υπουργού Άμυνας να ενισχύσει το αρχηγικό του προφίλ, προετοιμαζόμενος για την μετά Γιώργο ημέρα, όποτε και αν έρθει αυτή.

Μόνον, που οι… άσπονδοι φίλοι του στην Ιπποκράτους, σημειώνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βιάζεται να επιστρέψει στο… Ζάππειο. Θέλουν να θυμίσουν έτσι, την ατυχή επιλογή του Ε. Βενιζέλου, μετά το ατυχές για το ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα του 2007, να δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος από το Ζάππειο, για να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στην υποψηφιότητά του, με το γνωστό αποτέλεσμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: