Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Την Τρίτη απολογούνται οι συλληφθέντες για τη θανάσιμη καταδίωξη στου Ρέντη

Έλαβαν προθεσμία

Αστυνομικοί στον τόπο της τραγωδίας
Αστυνομικοί στον τόπο της τραγωδίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης έλαβαν από τη 16η Τακτική Ανακρίτρια οι δέκα από τους δώδεκα συλληφθέντες για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι, που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίωξη και τη συμπλοκή στου Ρέντη, που κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που βαρύνονταν για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, απολογήθηκαν τη Δευτέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, και οι 3 από τους 4 που βαρύνονται με τη δολοφονία των αστυνομικών, θα λογοδοτήσουν την Τρίτη.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων από την οποία προέκυψε και η κίνηση κατόχων κινητών από Μενίδι προς Ρέντη, εν συνεχεία στη Λαχαναγορά και ακολούθως στο σπίτι, ενός εκ των τεσσάρων που μετείχαν στο «μακελειό» στη Βαρυμπόμπη.

Προκύπτει επίσης ότι περιέθαλψε γιατρός τον τέταρτο καταζητούμενο της ομάδας, που ήταν στο τζιπ, από το οποίο άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Ένας μάλιστα από την ομάδα των αστυνομικών έχει αναγνωρίσει έναν από τους τέσσερις.

Οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία των αστυνομικών προανακριτικά δεν αναφέρουν τίποτα, ενώ ο τρίτος αρνείται πως πυροβόλησε κατά μελών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατονομάζει άλλους συγκατηγορουμένους του.

Πλην της δίωξης για την δολοφονία των αστυνομικών και της απόπειρας ανθρωποκτονιών σε βάρος άλλων αστυνομικών, η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά επίσης τα κακουργήματα της ληστείας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: