Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γ. Προβόπουλος: «Δίνουμε λαβή για σχόλια διεθνώς»

Συνάντησή του με τον Γιώργο Προβόπουλο

http://img.protothema.gr/CBA8B64D53C40E86A61EAD02A6766B3E.jpg
"Να πετύχουμε στο ακέραιο τους στόχους του προγράμματος και να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας", προκειμένου "να διακόψει η χώρα την επικίνδυνη φημολογία περί αναδιάρθρωσης, επιμήκυνσης κλπ", ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "ευκαιρία να κινηθεί (η κυβέρνηση) με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με πειθώ και να καλύψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις, που πράγματι υπήρξαν και δίνουν λαβή για αρνητικούς σχολιασμούς διεθνώς".

Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" και στο γενικότερο κλίμα, ανέδειξε τις "ανελέητες επιθέσεις, πολλές φορές κατασκευασμένες και κάλεσε σε πανεθνική προσπάθεια".

Ψυχραιμία και σύνεση συνέστησε, από την πλευρά του, στους πολίτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας για "πονηρούς καιρούς", ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε "να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και σοβαρά και όχι με τα μικρά και επουσιώδη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: