Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες εκλογές στην ΝΔ

newpost.gr

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες εκλογές στην ΝΔ
Χωρίς να έχει πρόθεση να διαφοροποιήσει τη σταθερή θέση του ότι το αίτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αποτελεί στην παρούσα φάση ανεύθυνη επιλογή, αναμένεται να εμφανιστεί στην παρουσίαση του «Ζαππείου ΙΙ» ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιτελείς της Συγγρού αποδίδουν τα σενάρια περί αλλαγής στάσης του Προέδρου της ΝΔ σε «μιντιακή σπέκουλα» που έχει ως στόχο να αποδυναμώσει το προφίλ της υπεύθυνης πολιτικής παρουσίας, που επιχειρεί να οικοδομήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζουν με πολλή επιφύλαξη δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα και φέρνουν την ΝΔ να παραμένει αρκετά πίσω από το ΠΑΣΟΚ ενώ φαίνεται ότι δεν παρασύρονται και από έρευνες οι οποίες εκτιμάται ότι αναδεικνύουν τη ΝΔ σε πρώτη πολιτική δύναμη και πιθανώς γνωστοποιηθούν σήμερα αλλά και τα επόμενα 24ωρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπολογίζει τα μέγιστα στο «Ζάππειο ΙΙ» από το οποίο προσβλέπει στην πολιτική και δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματός του προσδοκώντας κυρίως να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό momentum που θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί υπέρ της ΝΔ. Κορυφαία στελέχη, εξ εκείνων που βρίσκονται εντός του Προεδρικού περιβάλλοντος τόνιζαν στο NP ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, με τα παρόντα δεδομένα, δεν έχει σκοπό να παρεκκλίνει από τη γραμμή αποφυγής του αιτήματος πρόωρων εκλογών, ενώ το πολύ- πολύ θα περιοριστεί σε διαπιστώσεις για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και την ανακολουθία λόγων και έργων του Πρωθυπουργού.

Στόχος είναι, μέσω του «Ζαππείου ΙΙ» να καθοριστεί πλέον η πολιτικοοικονομική ατζέντα από την ΝΔ, οι προτάσεις της οποίας θα προσδιορίζουν το δημόσιο διάλογο, μέχρις ότου διαφανεί ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος. Ωστόσο, τα πάντα μπορεί να ανατραπούν ως και την τελευταία στιγμή, με δεδομένη την αυριανή έλευση των επικεφαλής της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: