Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση μετά την «έκρηξη» Λοβέρδου

Άτυπο υπουργικό συγκαλεί την Τρίτη ο Γιώργος

http://img.protothema.gr/7212DD2CB4CABB44D2AD7F92AC5C9AF6.jpg
Παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας, που έδωσε Όσκαρ σε Νίκολσον και Χαντ, θα μπορούσε να πει κανείς για την κυβέρνηση ότι «χειρότερα δεν γίνεται».

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί αποσβολωμένο τις τελευταίες ώρες τα όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ιδίως μετά τη σκληρή κριτική του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τη συνολική πορεία της κυβέρνησης και τις αιχμές του για παραίτηση.

Ταυτόχρονα, έχει να διαχειριστεί την έντονη δυσφορία πολλών υπουργών για τους μυστικούς χειρισμούς και τις κινήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να κινείται εντελώς αποκομμένος από τα συλλογικά όργανα, δίνοντας λογαριασμό μόνο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το Μαξίμου κάλυψε τον κ. Λοβέρδο, προσπαθώντας να περιορίσει τη φημολογία περί δραματικών αλλαγών στην κυβέρνηση, όμως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου κατάσταση αναταραχής και αβεβαιότητας.

Προς τον πρωθυπουργό υπάρχουν και εισηγήσεις να γίνει αμέσως δεκτή η παραίτηση, που ουσιαστικά υπέβαλε δημοσίως ο κ. Λοβέρδος, αλλά προς το παρόν κυριαρχούν πιο ψύχραιμες φωνές.

Μέσα στο κλίμα αυτό και με τις εξελίξεις στην οικονομία να είναι καταιγιστικές από αρνητικά μηνύματα, ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί για την Τρίτη άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι όλα είναι ανοιχτά, καθώς στο τραπέζι έχουν τεθεί όλα τα ζητήματα: από τον ανασχηματισμό τις αμέσως επόμενες ημέρες, έως επανασχεδιασμό πολιτικών κινήσεων, όπως το να ζητηθεί για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας συναίνεση και αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, κάτι που οδηγεί πιθανότατα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: