Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η χώρα θα περάσει δύσκολα, παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου

«Ουσιαστικά κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την ώρα που αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι «μιλάμε για νέο πλαίσιο και νέους όρους», χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο μνημόνιο. Επίσης, έκανε λόγο για νέους δανειακούς πόρους.

«Θα περάσουμε δύσκολα»

Μιώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα χρόνια, γιατί βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό πρότυπο, όπου ουσιαστικά κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας. Θα περάσουμε δύσκολα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει αισιοδοξία πως η χώρα θα τα καταφέρει. Επισήμανε επίσης, ότι «η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα και ακόμη περισσότερο» και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τους νομικούς κύκλους που δεν αποδίδουν στη φοροδιαφυγή αυτή τη σημασία.

Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν αυξημένα κρούσματα διαφθοράς σε πολεοδομίες και εφορίες».

Όσον αφορά τις δράσεις του υπουργείου, ανέφερε ότι το βασικό πρότζεκτ είναι η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας παραδεχόμενος ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αυθαιρεσία στην επιβολή προστίμων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: