Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής βλέπει η Μέρκελ

Συμφώνησαν σε λύση

«Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα από την ρίζα τους», είπε η Γερμανίδα καγκελάριο.
«Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα από την ρίζα τους», είπε η Γερμανίδα καγκελάριο. (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης θα επιτευχθεί συμφωνία για το νέο πακέτο χρηματοδότησης της ελληνικής οιικονομίας, εξέφρασε σε δηλώσεις της, την Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε συνάντηση του Eurogroup σήμερα, όπου θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους. Εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», ανέφερε.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι. Και με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα από την ρίζα τους», προσέθεσε.

Η κ. Μέρκελ είπε ότι το σχέδιο έχει παρουσιαστεί λεπτομερώς στον κ. Τρισέ και όπως αναφέρουν γερμανικές κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές, ο πρόεδρος της ΕΚΤ φαίνεται πως έδωσε το «ΟΚ» για το ενδεχόμενο «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

«Μιλήσαμε επί μακρόν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και ακούσαμε τα επιχειρήματα του. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι σήμερα θα είναι μία εποικοδομητική ημέρα», υπογρμμισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: