Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Υπό το πρίσμα της γαλλογερμανικής πρότασης, η συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ

Μια ανάσα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Στις 12:00 έχει προγραμματισθεί η συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου
Στις 12:00 έχει προγραμματισθεί η συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες
«Πυρετός» στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο και την έναρξη των εργασιών της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής (14:00 μμ).

Ο Γ.Παπανδρέου βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε διαβούλευση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και άλλους στενούς συνεργάτες του, οριστικοποιώντας τις θέσεις που θα διατυπώσει επί της γαλλογερμανικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα, τόσο στην Ανγκελα Μέρκελ, όσο και από το βήμα της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, η γαλλογερμανική συμφωνία αποτελεί σύνθεση προτάσεων, που περιλαμβάνει επαναγορά εθνικών ομολόγων, επιμήκυνση του χρέους (πιθανώς από 15 έως 30 χρόνια) και επιτόκιο 3,5% στα νέα ομόλογα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συνολικό πακέτο θα υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών, η οποία ωστόσο ενδέχεται να εκληφθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία».

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως φαίνεται η ΕΚΤ θα εγγυηθεί τους νέους τίτλους διασφαλίζοντας την ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σε συνέχεια των πληροφοριών αυτών, η γερμανική εφημερίδα Bild σημειώνει ότι οι επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ 'Ακερμαν.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχει και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: