Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης
Αθήνα
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση, του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Κλείνοντας την συζήτηση και αιτιολογώντας την απόφαση του να μην κάνει δεκτές άλλες τροποποιητικές αλλαγές που προτάθηκαν, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, τόνισε ότι έγινε η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια που υπήρχαν σε αυτές την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα.

«Σε άλλη εποχή πολλές από τις προτάσεις σας δεν θα χρειαζόταν να τις κάνετε, γιατί θα είχαν ήδη κατατεθεί από εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι για το υπουργείο Εργασίας πρώτη προτεραιότητα είναι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

«Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην εξάντληση όλων των περιθωρίων ώστε να έχουμε ένα μαζικό πρόγραμμα κατάρτισης των ανέργων» σημείωσε.

Ταυτόχρονα δήλωσε κατηγορηματικά ότι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δεν θα γίνει ό,τι έγινε με τα Stage.

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι προσλήψεις θα είναι ορισμένου χρόνου και με συγκεκριμένο έργο, ενώ συμπλήρωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη τού ζήτησε να συνδράμει έτσι ώστε να ελεγχθούν τόσο οι προκηρύξεις όσο και οι επιλογές που θα γίνουν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: