Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τέμπη: Έκοψαν ξανά την Ελλάδα στα δύο!


newpost.gr
Τέμπη: Έκοψαν ξανά την Ελλάδα στα δύο!
Με κινητοποίησεις που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες της χώρας συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποίησεις τους σε όλη τη χώρα οι ιδιοκτήτες ταξί. Λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια σε όλη τη χώρα έχουν αποκλειστεί από τους αυτοκινητιστές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Πριν λίγη ώρα, έκλεισαν και πάλι τα Τέμπη και η χώρα έχει κυριολεκτικά κοπεί στα δύο...

Με αυτοκινητοπομπή στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, οι οδηγοί ταξί άρχισαν σήμερα το πρωί τη διαμαρτυρία τους. Αρχικά έφτασαν στα διόδια της Ελευσίνας όπου σήκωσαν τις μπάρες για να περνούν τα ΙΧ ελεύθερα.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στα διόδια του Ισθμού όπου ενώθηκαν με ταξιτζήδες από την Κόρινθο και παραμένουν στο σημείο μέχρι αυτή την ώρα, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ταξί της Κορίνθου, Γιάννης Κορδόσης, περιμένουν ενίσχυση στο μπλόκο του Ισθμού μέσα στις επόμενες ώρες, από περίπου 2.000 ταξί της Αθήνας. Σε ερώτηση, για το αν ετοιμάζονται να κλείσουν τον Ισθμό, ο κ. Κορδόσης τόνισε: «όχι μόνο δεν είναι στις προθέσεις μας, αλλά εμείς ανοίγουμε δεν κλείνουμε δρόμους».

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι οδηγοί ταξί αναμένεται να μεταβούν στα διόδια της Αττικής Οδού, όπου και εκεί θα σηκώσουν τις μπάρες.


Αποκλεισμοί και ταλαιπωρία σε όλη την Ελλάδα

Κεντρικούς κόμβους, στις τρείς εξόδους της Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.

Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν πριν από τρία τέταρτα, την ε. ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας. Πριν μισή ώρα έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι και πριν από λίγο η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.

Οι ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν από το Φοίνικα, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, μέσω της περιφερειακής οδού για τα δυτικά, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης. Δεν έχουν ανακοινώσει το χρόνο αποκλεισμού των δρόμων. Επισημαίνουν όμως, ότι «στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία» και ότι οι αποκλεισμοί έχουν "συμβολικό" χαρακτήρα. Η κίνηση διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Τα Τέμπη έκλεισαν και πάλι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οδηγοί ταξί από την Θεσσαλία, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν στην κοιλάδα. Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξάγονταν απο παρακαμπτήριους.

Ο αποκλεισμός προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στην συνέχεια οι οδηγοί ταξί θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η διέλευση επιτρέπεται μόνο σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ στα Χανιά. Οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο των Χανίων, έχουν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

Και το λιμάνι του Ηρακλείου απέκλεισαν σήμερα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, ενώ σε κλοιό βρίσκεται και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών αλλά και διαπληκτισμούς και εντάσεις μεταξύ των ταξιτζήδων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το χώρο του λιμανιού και έτσι δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Magesty και Cristal της εταιρείας Louis, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν περίπου 2.500 επιβάτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι σκοπός της κινητοποίησης τους εκεί, είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, από και προς το χώρο του λιμανιού και δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Πάντως, κατά πληροφορίες, η εταιρία των κρουαζιεροπλοίων εξετάζει το ακόμα και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ.Κουμπενά, αν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων δεν καταφέρουν να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί, απέκλεισαν συμβολικά το αεροδρόμιο της Σάμου, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα σε πτήσεις.

«Εάν δεν δοθεί λύση, θα μας φέρουν σε απόγνωση. Πάνω από το 50% των αδειών των ταξί της Σάμου έχουν αγοραστεί με υποθήκες και δάνεια. Αυτή την ώρα που όλοι θα έπρεπε να είμαστε στις πιάτσες και να δουλεύουμε, εμείς παλεύουμε για τα αυτονόητα», δηλώνει ο πρόεδρος των ταξί Καρλοβάσου Σάμου, Δημήτρης Βαρσαμής.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες της Κέρκυρας, ο οποίοι από τις 8 το πρωί έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να επισκεφθούν το νησί.

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου, αύριο θα αποκλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου απέκλεισαν ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου. Η διακίνηση των επιβατών γίνεται έστω και μετ’ εμποδίων, όπως συνέβη και χθες το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός. Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν, νωρίτερα , μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται και τα προβλήματα που υπάρχουν, προκαλούν την έντονη ανησυχία των τουριστικών παραγόντων του νησιού που απεύθυναν έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να προστατεύσουν τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: