Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τετ α τετ Παπανδρέου-Μέρκελ την Πέμπτη πριν την Σύνοδο Κορυφής

Μαραθώνιος επαφών


Ο Γιώργος Παπανδρέου με την Ανγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη Σύνοδο Κορυφής
Ο Γιώργος Παπανδρέου με την Ανγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη Σύνοδο Κορυφής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ θα έχει το μεσημέρι (12:00) της Πέμπτης ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα γίνει λίγες ώρες αργότερα στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στον οποίο εξήγησε τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα στην Σύνοδο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, o πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη αποστολής ισχυρού μηνύματος στις αγορές και λήψης αποφάσεων που θα αποδείξουν ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί ώστε να επιλύσει τα συστημικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η μετάδοσή της κρίσης και σε άλλες οικονομίες, όπως η ιταλική και η ισπανική, και παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των spread της Ιταλίας ή της Ισπανίας, για παράδειγμα.

«Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης» επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε αίσθηση ασφάλειας στις αγορές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: